2012. június 26., kedd

Color me badd

Színesek a falak, sallalllalla. A fürdő és a nappali+háló színe PONT olyan, amilyet elképzeltünk. Hihetetlen. De sikerült. Sajnos képtelen vagyok telefonnal olyan képet csinálni ami visszaadná a színeket, Mr. T. fix 50-es objektíve viszont nem fogja be rendesen a teret (másik obit meg persze még nem vittünk át...). Tehát itt egy pár illusztráció, a rosszabbik fajtából. (Az inspirációnkról már írtam például itt.)
Innen indultunk, nagyon tudományos folyamat festéket választani
 A Platformban nagyjából bármilyen színt kikevernek. Nekünk Tilatexből. A sötétkék egy vagyon volt, mivel nagyon sötét, de a világos türkiz viszont csak pár száz forint. Érdekes, hogy a sötétkéket nem fehér, hanem színtelen alapból keverték ki.
Közepesen színkorrekt kép a nappaliról és mögötte a háló faláról (a hátsó szín majdnem olyan mint a valóságban.
De ennél türkizebb.)


Ez van legközelebb a valós színhez

Kicsit távolabbról a nappali és mögötte a háló kék fala


A fürdő majdnem Tiffany kék lett. Bár itt babas*gg kéknek tűnik.
Működik a vaterás mosdó is.
Lehet mégsem lesz fehér hanem marad ilyen natúr, egy kis páccal.
Ilyen volt a szín eredetileg, a falon is a valóságban ehhez közelít inkább

A konyha viszont sajnos zöldebb a kelleténél. Ide előre bekevert színt vettünk, a Dulux 'üde rizskalász' zöldet. Mivel már eleve sötétnek találtuk az árnyalatot az 5 literes zöld mellé vettünk egy 3 literes fehér Duluxot is, hogy kicsit felhígítsuk. A teszt során jónak tűnt, sőt, szinte túl világosnak.

De a falon NAGYON zöld.


valahol a két kép között van a valódi szín.
Mondjuk ha belegondolok, hogy honnan indultunk...


Mentőötletként ma arra jutottunk, hogy megkérjük Bobéket, hogy az ablaknyílásokat fessék vissza fehérre, az tompítani fogja a mostani, khm, erőteljes összhatást. Ha felkerül a fehér konyhabútor, a konyhagépek, a fekete táblafestékes ajtó akkor persze nem lesz ilyen durva, de most elég sokkoló.

És most pedig a legkevésbé életszerű kép, amivel azt próbáltam demonstrálni, hogy amikor belépünk a lakásba a három színes fal hogyan viszonyul egymáshoz (szerintem amúgy elég jól :))


Torz panoráma, balról jobbra: konyha (zöld)*, fürdő (türkiz), háló és nappali (sötétkék)

*érdekes módon ezen a képen a legélethűbbek a színek.


Hétvégén folytatjuk az ajtók, ablakok felújítását (*...), nemsokára annak a tanulságairól is beszámolok. (elöljáróban az első tanulság, hogy ne fogjatok bele...).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése