2012. április 9., hétfő

Locsolóvers helyett

Gyönyörű Húsvétunk volt. Tojásfestés, OBI, család, kólás sonka, koncert, család, koncert, sütiiii, család, lakás... A családi ünneplés és locsolkodás mellett megleptük magunkat is egy kis aprósággal, "Mouse"-al, a csiszolóval:

Amellett, hogy nagyon aranyos szerkezet és beleszerettünk, azért vettük meg, mert az ablak és ajtókereteket, illetve pár bútort szeretnénk DIY felújítani és ez a megfelelő célszerszámok nélkül nem lehetséges. Rögtön ki is próbáltuk a kis egérkét és feltettük a csiszolópapírt, de sajnos az ajtón addig nem lehet vele dolgozni amíg a festéket és a glettet nem szedjük le. (A nyers tesztfát viszont pikk-pakk simára csiszolta, alig várom, hogy élesben is kipróbálhassuk!)


Ezért ma este átmentünk és elkezdtük egy spakli és egy hőlégfúvó segítségével lekaparni az évtizedes rétegeket, elsőként a háló és a nappali közti ajtóról.


A forró levegő nagyon jól fellazítja a festéket és a glettet is, így könnyen (...) le lehet kaparni a rétegeket. Kivételesen örültünk, hogy az előző lakók elhanyagolták a lakást, mivel így csak egy réteg festék volt az ajtón, minden bizonnyal a lakás megépítése óta nem nyúltak a nyílászárókhoz.
Prehistorikus ceruzajel
Két óra alatt egy ajtófélfával sikerült nagyjából végezni, tehát ha ezt felszorozzuk ajtónként hárommal és 7 ajtóval+csiszolás+glettelés+csiszolás+festés... akkor látszik, hogy nagyon nagyon sokára leszünk kész.
Az eredmény
Bizonyíték, hogy nem csak Mr. T dolgozik :)
És festékkaparás közben elkészült az első házi áldásunk is :) Reméljük a következő lakó meg fogja találni (bár egy sort kifelejtettünk...)

Mi már tudjuk, hogy a mi kis időkapszulánkat, az előző lakók úti-matrica gyűjteményét biztosan megtartjuk és ki fogjuk tenni a lakásba, valamilyen formában: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése