2012. március 22., csütörtök

Floor no more

Rákészültünk lelkileg és testileg a felújításra a hosszú hétvégén, így festék/burkolat/nyílászáróválogatás helyett a Tátrában túráztunk a barátainkkal.

De ezalatt is zajlottak az események, mivel a régi, kidobásra ítélt parkettánkat eladtuk közben a Vaterán (bocsi Fanni :)). Mr. T. (avagy a ház ura) alapelve, hogy 'vagy eladni vagy árulni akarod', így hallgattam rá és nagyon baráti áron el is kelt a 60 négyzetméter tölgyfapadló. Könnyen ment. 


Ez több szempontból is nagyon jó hír. Egyrészről mivel eljönnek a faanyagért, nem kell szállítást/konténert fizetnünk. Másrészről nyertünk párezer forintot az eladáson. Harmadrészt nem odázhatjuk tovább, hogy belekezdjünk a munkába.
Mivel vasárnap reggel jönnek a parkettáért, így addig fel kell szednünk. A királyi többes ebben az esetben Mr. T.-t és segítőit takarja, mivel én dolgozom egész szombaton... mindenesetre a parketta és az alatta lévő párnafa a hétvégén kikerül a lakásból, így megtesszük az első nagy (bontási) lépést a teljes káosz felé. 

Nagy szerencsénkre időközben találtunk egy nagyon nagyon szimpatikus és kedves kivitelezőt, akit nevezzünk az egyszerűség kedvéért Bobnak.

Tehát Bob, a mi emberünk (csak el ne kiabáljam), aki bont, betonoz, vizet szerel, gipszkartonoz, glettel, fest, üvegtetőt épít... persze nem pont ebben a sorrendben. És ami a legfontosabb: holnap szerződünk és hétfőn kezdi a munkát! El se tudom hinni. De erről majd később, most térjünk vissza a parkettára.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy a régit felújítjuk, felcsiszoljuk mivel szép, jó minőségű tölgyfa, ami ma újonnan egy vagyon lenne. 

Pillanatkép a parkettáról az elő-lakásavató során
De sajnos az évek alatt elvetemedett, így újra kellett volna rakatni ami szintén egy vagyon és emellett soha nem is lenne egységes, mivel van olyan helyiség ahol most kő/linóleum van (a régi konyha és az üvegtető alatti rész). Tehát a csere innentől adott volt. Mivel mindig is tetszettek a hajópadlók az alábbi kép erősen inspirálja a leendő laminált parkettánkat, amiből egyelőre nem találtuk meg a tökéleteset:


Mr. T. és köztem a legtöbb kérdésben, így a felújítás kapcsán is egyetértés van. Egy valamiben viszont nem jutunk dűlőre. Én szeretnék a konyhába (az üvegtető alá) és az előszobába is parkettát, ő viszont ebbe a két helyiségbe járólapot tenne. Van valakinek tapasztalata, hogy jó-e, ha mindenhol laminált padló van?

Update
A parkettát a fiúk felszedték és a vevő el is vitte az utolsó szálig :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése