2012. március 7., szerda

Let the sunshine in


A főnököm az otthonkeresési projekt alatt mindig ugyanazt a kérdést tette fel: 'Elég világos a lakás?'. Igazat kell neki adnom, ez tényleg fontos szempont, így amikor megláttuk a rom ékességét, az üvegablakot, tudtam, hogy a főnökömet biztosan meg fogom tudni győzni arról, hogy jó vétel lesz. És ami azt illeti az üvegablak mindenki mást - így minket is - meggyőzött arról, hogy ez a lakás kell nekünk. Mint utólag megtudtuk, a tető a '80-as években került oda, amikor az előző lakók, egy Kossuth-díjas festőnő és párja, beépítették a lichthofot és a néni stúdiónak használta a napos építményt. 

Az építmény és az üvegablak
Sajnos ma már nem túl korszerű ez a toldat, ezért a felújítás egyik kulcsmozzanata a tető cseréje lesz, ami persze engedélyköteles, így ez még egy izgalmas kör lesz a hatóságokkal... De korszerűsíteni kell, mert a ház falán futó növényzet betüremkedő ágai bár hangulatosak, de reményeink szerint nem leendő otthonunk szerves részei.

Azok a bizonyos ágak
Ami az első perctől egyértelmű volt, hogy a nappalival szemben lévő üvegtetővel fedett helyiség lesz a konyha és a mini-étkező helye, így sok más szempontot is szem előtt kell tartanunk (gáz, víz átvezetése, új ablakok, kamra kialakítása, szagelszívó kiépítése), viszont inspirációnk van bőven:

Gerendák
Gerendák...
és igen, gerendák...

Tehát - dobpergés - gerendákra és persze üvegre szeretnénk cserélni a mostani fém/üveg/cellux/elszáradt borostyán szerkezetet, reméljük, ezzel sikerül elegendő fényt beengedni a lakásba, biztonságos és időtálló lesz. Na és persze legfőképpen szép :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése